Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kurk-vloeren.be
Kurk-vloeren.be

Prijs kurkvloeren

Kurkvloeren zijn een duurzame en ecologische vloerbedekking. Ze hebben tal van voordelen en zijn mooi in elk interieur. Ben je benieuwd naar hoeveel een kurkvloer kost? Wil je graag weten hoe de prijs van een kurkvloer opgebouwd wordt? Lees het allemaal in dit artikel.

Ga snel naar:
Kostenbepalers
Offertes aanvragen

 

Kurkvloer: prijs per m²

De totale kostprijs voor het plaatsen van een kurkvloer hangt af van verschillende factoren, denk maar aan de opbouw, de druksterkte (kwaliteit) van de kurk, de uitvoering en de totale oppervlakte. In veel gevallen moeten ook nog de arbeidskosten worden bijgerekend.

  • Prijs kurkvloeren: tussen de € 20 per m² (incl. btw, excl. plaatsing) à € 60 per m²
  • Prijs plaatsing kurkvloer: gemiddeld € 40 per m² (incl. btw)

TIP: bovenstaande prijzen zijn richtprijzen. Bovendien kunnen de arbeidskosten flink oplopen doordat er soms nog voorbereidende werken aan de plaatsing voorafgaan. Bijvoorbeeld het egaliseren van de ondergrond. Benieuwd naar de kostprijs voor jouw project? Ontvang vrijblijvend offertes op maat via onze gratis offertedienst. Start hier je aanvraag.

 

kurkvloer prijs

Waar hangen de prijzen van af?

Benieuwd welke elementen specifiek de kostprijs van je kurkvloer bepalen? We overlopen enkele prijsbepalers hieronder:

  • Kwaliteit van de kurk: de kwaliteit van de kurk wordt gemeten aan de densiteit van de kurk, ofwel de hoeveelheid kurk korrels die er zijn samengeperst. Hoe zwaarder de kurk, hoe duurzamer de vloer.
  • Type kurk: welk soort kurkvloer kies je? Is dat kurklaminaat of kurk op rol? Hierbinnen speelt ook de vormgeving een doorslaggevende rol, zo kun je bijvoorbeeld kurk in hout- of steenlook krijgen.
  • Plaatsingswijze: de manier waarop kurkvloer geplaatst wordt heeft ook een invloed op de prijs. Dit kan verlijmd of zwevend, maar er kunnen eveneens motieven in de kurkvloer worden aangebracht. Dit neemt namelijk veel meer tijd in beslag.
  • Afwerking: wil je de kurkvloer nog aflakken? Wens je aangepaste plinten of sierlijsten? Dan draagt ook dit bij tot een hogere kostprijs.

 

Offertes vergelijken = besparen!

Wist je dat je door het vergelijken van offertes een flinke duit kan besparen op het eindbedrag van de werken? Ook al kies je voor hetzelfde product? Op deze manier kan je de verschillende prijsvoorstellen naast elkaar leggen en zaken als materiaalkeuze, uitvoeringstermijnen, afwerking,… vergelijken. Op deze manier maak je de beste keuze voor jezelf en voor je budget.

Gratis en vrijblijvend offertes vergelijken? Vul dan het onderstaande offerteformulier in en ontvang offertes op maat van professionals uit je buurt.

 

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.