Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kurk-vloeren.be
Kurk-vloeren.be

Kurkvloeren: soorten & mogelijkheden

Kurkvloeren zijn erg veelzijdig. Er is voor iedereen wel een bepaald type te vinden. Zo heb je 4 verschillende soorten kurkvloeren: kurktegels, parket, laminaat en kurk op rol. Deze verschillen hoofdzakelijk in plaatsingswijze en qua afwerking. Ontdek in dit artikel welke mogelijkheden je hebt en hoeveel ze kosten.

Ga snel naar:
Soorten & mogelijkheden
Kostprijs
Offertes aanvragen

 

 

Waarom kiezen voor een kurkvloer?

Kurkvloeren winnen de laatste jaren aan populariteit. Benieuwd hoe dat komt? Dit zijn slechts enkele voordelen:

  • Ecologisch & duurzaam: kurk wordt vervaardigd uit de schors van een boom en kan daardoor elke 9 jaar opnieuw geoogst worden. Bovendien kan je de kurkvloer na afbraak helemaal recycleren.
  • Prima isolatie: kurkvloeren zijn zowel akoestisch als thermisch uitstekende isolatoren. Ze vangen trillingen op en voelen steeds aangenaam warm aan.
  • Diverse uitvoeringen beschikbaar: er bestaan een heleboel kurk toepassingen. Die kan je in verschillende uitvoeringen, kleuren en motieven verkrijgen.
  • Ruim toepasbaar: kurkvloeren hebben een minimale opbouwhoogte, waardoor ze perfect gebruikt kunnen worden in renovatieprojecten.

TIP: benieuwd naar wat een kurkvloer voor jou kan betekenen? Ontvang binnen enkele werkdagen offertes op maat van je project. Start hier je aanvraag.

 

Kurkvloeren: mogelijkheden

Er zijn verschillende soorten kurkvloeren terug te vinden, waaronder kurktegels, laminaat en parket uit kurk en kurk op rol. Deze producten vormen een gamma op zichzelf waarbinnen je verschillende uitvoeringen en kleuren kan terugvinden. We overlopen ze hieronder.

 

1) Kurktegels

Kurktegels

Vloertegels in kurk hebben een vierkant of rechthoekig formaat. Hierbinnen heb je heel wat keuzemogelijkheden qua patronen en kleuren. Ze worden in de meeste gevallen rechtstreeks op de ondervloer vastgelijmd of vastgenageld. Na de plaatsing worden kurktegels steeds vernist. Dit maakt ze uiterst geschikt in vochtige, natte omgevingen.

TIP: wist je dat je kurktegels ook tegen je wand kan monteren? Zo kan je unieke en creatieve kurkpatronen creëeren. Vraag naar de mogelijkheden bij een gespecialiseerde plaatser van kurkvloeren.

 

2) Kurkparket

Kurk parket

Kurk parket bestaat niet volledig uit kurk, maar uit meerdere lagen om de stevigheid van het parket te waarborgen. Tussen de 2 kurklagen in zit een MDF-laag. De bovenste laag is de decoratieve kurklaag. Deze vloeren worden zwevend geplaatst. Ze hebben vaak een kliksysteem waarbij de tanden en groeven van het parket met elkaar verbonden worden.

 

3) Kurklaminaat

Kurklaminaat

Kurklaminaat is kurk gemonteerd op een houten paneel met klikverbinding. Deze variant bestaat uit 4 lagen. Tussen de 2 kurklagen zit een MDF-plaat geperst. Deze wordt afgewerkt met een beschermende vinyllaag. Kurklaminaat is verkrijgbaar in verschillende kleuren en motieven. Doordat dit product een houten drager heeft, plaats je deze beter niet in vochtige ruimtes.

 

4) Kurk op rol

Kurk op rol

Kurk kan je ook op rol krijgen. Deze variant wordt voornamelijk gebruikt als ondervloer. Dankzij de thermische en akoestische eigenschappen van kurk is dit materiaal erg geliefd in appartementen. Je hebt namelijk minder last van geluiden bij de (boven)buren. Kurk op rol keert ook vaak terug als decoratief element, bijvoorbeeld als prikbord in het bureau of in de woonkamer.

 

Andere mogelijkheden

Bij elk van deze types heb je natuurlijk heel wat kleuren, patronen, motieven en formaten. Ben je echter niet zo dol op het uitzicht van een kurkvloer? Dan bestaan er bedrukte kurktegels. Door een speciale drukmachine wordt de kurk van een volledig nieuwe toplaag voorzien. Die kan er dan uitzien als hout (parket) of steen (gepolierd beton).

 

Prijs kurkvloeren

De prijs van kurkvloeren begint vanaf € 20 euro per m² en kan oplopen tot € 60 (incl. btw, excl. plaatsing). De grote prijsverschillen zijn terug te vinden in de opbouw, druksterkte, design en oppervlakte. Wil je de kurkvloer laten plaatsen dan mag je rekenen op een prijs vanaf € 40 per m² (incl. btw).

TIP: bovenstaande prijzen zijn richtprijzen! Wil je graag een beter zicht op de kostprijs van je project? Of wens je meer informatie over 1 van de bovenstaande producten? Maak dan gebruik van onze gratis offertedienst en kom in contact met professionals in je buurt. Start hier je aanvraag.

Offertes vergelijken = besparen!

Wist je dat je tot 30% op je project kan besparen wanneer je de tijd neemt om verschillende offertes met elkaar te vergelijken? Via onze gratis offertedienst ontvang je binnen enkele werkdagen 2 à 3 verschillende offertes. Op basis van deze informatie kan je gericht prijzen, producten, werkwijzen, uitvoeringstermijnen… vergelijken. Zo ben je zeker van de beste keuze binnen je budget!

Gratis offertes vergelijken? Vul dan vrijblijvend het onderstaande offerteformulier in.

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.