Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kurk-vloeren.be
Kurk-vloeren.be

Kwaliteit kurkvloeren

De kwaliteit van een kurkvloer is erg belangrijk; het is namelijk het verschil tussen een vloer die tientallen jaren blijft liggen en een vloer die je al na een geringe tijd moet vervangen. Hoe bepaal je nu de kwaliteit van een kurkvloer? Dit wordt uitgedrukt in ‘densiteit’. Lees hier wat dat precies betekent.

Offertes aanvragen

 

 

Kwaliteit kurkvloer: 4 densiteiten

Kurkvloer kwaliteit

Bij een kurkvloer is de ‘densiteit’ heel erg belangrijk. Dit verwijst hoofdzakelijk naar de persing van de kurkkorrels. De kurkdensiteit heeft een invloed op de thermische geleidbaarheid, de drukvastheid en de druksterkte bij vervorming van het materiaal. Samengevat is het dus een goede kwaliteitsindicator.

Er zijn 4 densiteiten te onderscheiden:

  • Lage densiteit: Kan gewicht dragen tot 380 á 400 kg per vierkante meter.
  • Medium densiteit: Kan gewicht dragen tot 420 á 450 kg per vierkante meter.
  • Hoge densiteit: Kan gewicht dragen tot 500 á 550 kg per vierkante meter.
  • Super hoge densiteit: Kan gewicht dragen tot 580 á 650 kg per vierkante meter.

TIP: wil je graag weten of je kurktegels hebt van goede kwaliteit? Dan kan je dit vaak al gissen aan de hand van het gewicht van het product. Hoe zwaarder die is, hoe hoger de densiteit en hoe beter de kwaliteit van de kurk. Wil je graag meer weten over de kostprijs van kurkvloeren? Lees er hier meer over.

 

Vraag vrijblijvend advies aan een vakman!

Wens je graag meer informatie over de kurkdensiteit? Of heb je misschien al beslist dat je een kurkvloer wil plaatsen, maar wens je meer informatie op maat van je project? Maak dan gebruik van onze gratis offertedienst en ontvang vrijblijvend advies op maat.

Professional nodig? Kom in contact met vaklui uit je regio en vul het onderstaande formulier in.

 

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.