Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kurk-vloeren.be
Kurk-vloeren.be

Kurkvloer verven

Het schilderen van je kurkvloer is noodzakelijk om te genieten van z’n lange levensduur. Er zijn verschillende soorten gespecialiseerde verf in de omloop: een transparante lakverf en een dekkende verf. Lees in dit artikel meer over het verven van kurkvloeren, de verschillende mogelijkheden en wat een vakman voor je kan betekenen.

Ga snel naar:
Verf voor kurkvloeren
Hoe kurkvloer schilderen?
Offertes aanvragen

 

 

Waarom kurkvloer schilderen?

Een kurkvloer heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar. Om je vloer gedurende die lange tijd in optimale conditie te houden, is het aanbrengen van een nieuwe laklaag nodig. Gemiddeld moet je druk belopen kurkvloeren om de 7 à 10 jaar schilderen. Dit doe je met speciale watergedragen PU-vloerlak, die je zowel in een dekkende lak (alle RAL-kleuren) kan verkrijgen als in een transparante variant. Voor het schilderen van kurk gebruik je het best een watergedragen PU-vloerlak. Bij het uitdrogen wordt deze verf erg hard en beschermt je kurkvloer langer tegen slijtage, vocht en vuil.

verven kurkvloer

 

Verf voor kurkvloeren: mogelijkheden

Een afgesleten kurklaag gaat met tijd uitrafelen. Dan moet je ze wel volledig gaan vervangen. Om dit voorkomen, heb je 2 mogelijkheden: een doorzichtige laklaag aanbrengen of je kurkvloer schilderen.

 

OPTIE 1: transparante lak

Een transparante lak verandert niets aan het oorspronkelijke uitzicht van je kurkvloer. Je kan de lak verkrijgen in verschillende kleurvarianten. Zeer kleine beschadigingen aan je vloer kan je bijwerken met aangepaste grondverf. Nadien is je kurkvloer weer zo goed als nieuw én behoud je z’n natuurlijke look.

 

OPTIE 2: dekkende lak

Ben je uitgekeken op het kleur van je kurkvloer? Of wil je niet langer de uitstraling van de kurk behouden? Dan is een dekkende lak een goede oplossing. Het is de meest ingrijpende manier om je kurkvloer te transformeren. Een dekkende lak is verkrijgbaar in verschillende RAL-kleuren.

 

Vraag vrijblijvend advies aan een kurkspecialist!

Het is niet altijd mogelijk om je kurkvloer te schilderen. Is die bijvoorbeeld volledig doorgesleten? Dan is de kans groot dat een laagje verf het geheel niet meer kan redden. Bovendien kan je niet elk soort kurkvloer schilderen en is ook niet elke verfsoort hiervoor geschikt. Vraag op voorhand vrijblijvend advies bij je plaatser of een kurkspecialist. Met behulp van zijn vakmanschap maak je de beste keuze. Start hier je aanvraag.

 

Hoe kurkvloer verven?

Het schilderen van een kurkvloer verloopt doorgaans op de volgende manier:

 

STAP 1: voorbereidingen

Vooraleer je de kurk overschildert, moet je de vloer grondig ontvetten. Dat gebeurt met een speciale kurkreiniger. Voor een transparante, watergedragen lak moet je de vloer eerst opschuren. Zuig het overtollige stof weg met een stofzuiger. De ondergrond is nu klaar om geschilderd te worden.

 

STAP 2: primer aanbrengen

Heb je een onbehandelde kurkvloer en wil je schilderen met een dekkende lakverf? Dan moet je de ondergrond eerst met een primer behandelen! Doe je dit niet, dan gaat de verf de kurk ‘doorbloeden’ en krijg je te maken met ontsierende verkleuringen.

 

STAP 3: kurk lakken + afwerken

Is je kurkvloer reeds behandeld met een transparante lak? Dan kan je de vorige stap overslaan. Breng nu de gewenste kurklak aan. Een dekkende lak heeft ongeveer 2 à 3 kleurlagen nodig om een mooi resultaat te verkrijgen. Werk de dekkende verf af met een transparante deklaag, anders kan de kleur aflopen.

 

TIP: een vakman kan perfect je oude kurkvloer verven. Benieuwd naar de kostprijs van deze klus? Aarzel dan niet om contact op te nemen met verschillende professionals. Ontvang offertes op maat van je project via ons offerteformulier.

 

 

Waarom vertrouwen op een vakman? (vs. DIY)

Wanneer je handig aangelegd ben, kan je zelf je kurkvloer schilderen. Onthoud wel dat deze klus er eenvoudiger uitziet dan ze in werkelijkheid is: je moet niet alleen een degelijke kennis hebben van de verschillende verfsoorten en -technieken, maar ook moet je je vloer grondig voorbereiden. Laat je het verven echter over aan een ervaren schilder, dan ben je verzekerd van…

  • Advies op maat: een professioneel schilder voorziet je van transparant advies omtrent de haalbaarheid van je project en bekijkt goed de huidige staat van je kurkvloer.
  • Efficiënte & kwalitatieve uitvoering: het werk overlaten aan een professional garandeert je van een kwalitatieve uitvoering van de schilderwerken met een duurzaam resultaat.
  • Gebruik van de juiste (verf)technieken: hij gaat prat op het gebruik van kwalitatieve verfsoorten en -technieken. Je mag er zeker van zijn dat hij het schilderen van je kurkvloer met de nodige zorg en aandacht zal aanpakken.

Vakman nodig? Vul dan snel het onderstaande offerteformulier in en ontvang binnen enkele werkdagen gratis offertes op maat. Onze dienst is geheel gratis en vrijblijvend. Probeer het nu!

 

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.