Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kurk-vloeren.be
Kurk-vloeren.be

Kurkvloer schoonmaken

Kurkvloeren hoeven weinig onderhoud, dat is zeker één van de vele troeven van dit type vloer. Door hun speciale ‘vezelige’ samenstelling, houden ze wel wat sneller stof en vuil vast. Vandaar dat ze toch zeker regelmatig een oppervlakkige poetsbeurt dienen te ondergaan. Lees hier meer over het schoonmaken van een kurkvloer.

Ga snel naar:
Prijs kurkvloer reinigen
Tips onderhoud kurkvloer
Offertes aanvragen

 

 

Onderhoud kurkvloeren

Je vloerbekleding is altijd snel vuil doordat we er dagelijks op rondlopen. Kurkvloeren zijn misschien wel antistatisch, maar dat wil zeggen dat ze het vuil en stof dus vasthouden. Daarom wordt het aangeraden om je kurkvloer regelmatig te reinigen.

  • Vegen: veeg je kurkvloer regelmatig voor een oppervlakkige poetsbeurt. Zo wordt het meeste vuil en stof weggeborsteld. Onthoud wel dat er in kurkvloeren vaak heel wat kleine gaatjes en naden zitten zodat het vuiligheid zich daar opstapelt en wat moeilijker te verwijderen is.
  • Stofzuigen: de stofzuiger kan al meer vuil opnemen. Ook het vuil van tussen de kiertjes en naden haal je hierdoor gemakkelijker weg.
  • Dweilen: aangezien kurkvloeren prima waterdicht zijn, kan je gemakkelijk dweilen. Dweil de ruimte echter niet te nat. Gebruik alleen speciaal ontwikkeld onderhoudsproduct voor kurkvloeren!

 

Kostprijs kurkvloer schoonmaken

Je vloer in kurk schoonmaken kan je prima zelf doen. Belangrijk hierbij is dat je de juiste zeep gebruikt, ééntje die uniek ontworpen is voor het onderhoud van dit vloertype. Weet dat je gemiddeld zo’n € 10 à € 20 (incl. btw) betaalt voor 1 liter zeep.

TIP: koop je zeep rechtstreeks bij de producent, plaatser of bij een speciaalzaak. Alleen zo ben je zeker dat je het beste product voor je kurkvloer in handen hebt. Contacteer vrijblijvend een vakman wanneer je graag advies wil hierover. Start hier je aanvraag.

 

kurkvloer onderhouden

Kurkvloer schoonmaken: extra tips

Bepaalde zaken moeten altijd vermeden worden bij het schoonmaken van kurkvloeren.

  • Gebruik nooit chemische producten om je kurkvloer mee schoon te maken. Dit zorgt er immers voor dat de topcoating (de beschermingslaag) wordt weggevreten, waardoor je kurkvloer niet erg lang mee zal gaan en je sneller gebruikssporen zal zien.
  • Afhankelijk van het type kurk vloer (vraag dit na bij de verkoper), moet om de 5 tot 10 jaar een nieuwe laklaag op de kurkvloer worden aangebracht. Deze laklaag zorgt ervoor dat viezigheid, vlekken en stof zich niet kunnen hechten aan de ondergrond. Lees meer hierover in het artikel over kurkvloeren verven.

 

Vraag vrijblijvend advies aan een vakman!

Heb je vragen over het onderhoud van je kurkvloer? Wens je meer informatie betreffende een specifiek onderhoudsproduct? Of ben je overtuigd door de vele troeven van een onderhoudsarme kurkvloer en zoek je een ervaren plaatser? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ontvang vrijblijvend advies en offertes van erkende vakmannen uit je regio.

Interesse? Vul dan snel het onderstaande offerteformulier in en ontvang binnen enkele dagen antwoord op je vragen.

 

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.